02 Octombrie 22

A trecut la cele veșnice Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

După ce acum câteva ore se anunța în presă că regina este într-o stare gravă de sănătate, recent s-a dat anunțul de către marea parte a presei că aceasta a trecut la cele veșnice.

Mulți au scris despre această emblematică persoană a istoriei mondiale, dar foarte, foarte puțini au spus sau au scris un „Dumnezeu să o ierte”!

„Prinţesa Elizabeth Alexandra Mary de Winsdor s-a născut la 21 aprilie 1926, la Londra, fiind primul copil al prinţului Albert, duce de York (viitorul rege George al VI-lea), cel de-al doilea fiu al regelui George al V-lea şi al reginei Mary, şi a Elisabetei Bowes-Lion, ducesă de York (Regina-Mamă). A fost botezată la Palatul Buckingham, la 29 mai 1926. Lilibet, după cum era strigată de membrii familiei sale, şi-a petrecut primii ani de viaţă în reşedinţa londoneză din Piccadilly 145, aparţinând părinţilor săi, şi la White Lodge în Richmond Park. A copilărit în casele de la ţară ale bunicilor săi paterni şi materni. În 1930, s-a născut sora sa, prinţesa Margaret Rose (care a murit la 9 februarie 2002).” - se arată într-un articol radioromaniacultural.ro.

„Elisabeta a II-a, pe numele complet Elizabeth Alexandra Mary, a devenit regină a Marii Britanii și Irlandei de Nord în data de 6 februarie 1952. În 2015, Elisabeta a II-a a depășit-o pe regina Victoria drept cel mai longeviv monarh din istoria britanică.

Elisabeta a fost fiica cea mare a Prințului Albert, Duce de York, și a soției lui, Elizabeth Bowes-Lyon. Fiind fiica fiului mai mic al Regelui George al V-lea, tânăra Elisabeta avea puține șanse de a accede la tronul țării, asta până când unchiul său, Eduard al VIII-lea (după aceea Duce de Windsor), a abdicat în favoarea tatălui ei la data de 11 decembrie 1936, moment în care tatăl său a devenit Regele George al VI-lea, iar Elisabeta a II-a a devenit moștenitoare a tronului.

Educația prințesei Elisabeta a fost supravegheată de mama sa, care și-a încredințat fiicele unei guvernante, Marion Crawford. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Elisabeta și sora ei, Prințesa Margaret Rose, și-au petrecut vrând-nevrând mare parte din timp la Castelul Balmoral din Scoția, la Royal Lodge din Windsor și Castelul Windsor.

Regina a fost conștientă de rolul modern al monarhiei

Regina a părut să fie tot mai conștientă de rolul modern al monarhiei, astfel permițând, spre exemplu, televizarea vieții domestice a familiei regale în 1970 și tolerând dizolvarea formală a mariajului surorii sale în 1978. În anii 1990, totuși, familia regală s-a confruntat cu numeroase provocări. În 1992, un an descris chiar de Elisabeta a II-a drept annus horribilis, Prințul Charles și soția sa, Diana, Prințesă de Wales, s-au despărțit, la fel cum s-a întâmplat și cu Prințul Andrew și soția lui, Sarah, Ducesă de York.

Mai mult, Anne a divorțat, iar un incendiu a devastat reședința regală de la Castelul Windsor. În timp ce țara trecea prin recesiune, publicul era tot mai nemulțumit de stilul de viață al familiei regale, iar în 1992, Elisabeta a fost de acord să plătească impozite și taxe pentru venitul său, deși era exceptată de la astfel de plăți. Despărțirea și divorțul ulterior (din 1996) dintre Prințul Charles și Diana au erodat susținerea britanicilor pentru familia regală, considerată de tot mai mulți demodată și insensibilă. Criticile s-au intensificat după moartea Dianei din 1997, mai ales după ce Elisabeta a refuzat inițial să permită coborârea drapelului în bernă deasupra Palatului Buckingham. Ulterior, regina a încercat să contureze o imagine mai puțin tradițională a monarhiei.

Cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii

În 2011, Elisabeta s-a aflat în fruntea familiei cu ocazia nunții Prințului William de Wales, fiul cel mare al lui Charles și Diana. În următoarea lună, regina Elisabeta a II-a l-a depășit pe George al III-lea drept al doilea cel mai longeviv monarh din istoria britanică, în urma Victoriei. Tot în luna mai, Elisabeta a efectuat o vizită istorică în Irlanda, astfel devenind primul monarh britanic care a vizitat Republica Irlandeză, dar și primul care a vizitat Irlanda din 1911 și până atunci. În 2012, regina a celebrat Jubileul de Diamant, astfel marcând 60 de ani pe tron. În data de 9 septembrie 2015, Elisabeta a devenit cel mai longeviv monarh britanic, cu 63 de ani și 216 zile pe tron.

În august 2017, Prințul Philip s-a retras oficial din viața publică, deși a mai apărut periodic la evenimente oficiale. Între timp, Elisabeta a început să-și reducă din angajamentele oficiale, unele dintre îndatoriri trecând la Prințul Charles și alți membri seniori ai familiei regale.
Regina Elisabeta a II-a a preferat o viață simplă

Odată cu anunțul retragerii Prințului Harry și a soției sale, Meghan, Ducesă de Sussex, din familia regală, interesul publicului pentru regina Elisabeta a II-a și membrii familiei a crescut. A contribuit, de asemenea, și serialul de televiziune extrem de popular „The Crown” care a debutat în 2016. Philip, soțul reginei timp de peste șapte decenii, a murit în aprilie 2021. Cu ocazia aniversării a 50 de ani de la căsătorie, în 1997, Elisabeta a spus despre Philip că „pur și simplu, a fost forța mea în toți acești ani”, potrivit Britannica.

Elisabeta a preferat o viață simplă și a dorit să fie mereu informată despre activitățile Guvernului Marii Britanii. În spatele ușilor închise, Elisabeta a II-a era pasionată de tot ce însemna călăria, participând frecvent la curse și vizitând herghelii din Kentucky, SUA. Regina a fost, de asemenea, una dintre cele mai bogate femei din lume, având numeroase proprietăți.” - mai multe detalii pe: Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, o viață de poveste (descopera.ro)

Domnul să o ierte și să o primească în pace!
 
Foto: radioromaniacultural.ro

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
Citate Ortodoxe