24 Octombrie 20

A-ti pastra fecioria pana la casatorie inseamna pentru mine, a-ti respecta parintii, propriul corp si viitorul sot

A-ţi păstra fecioria până la căsătorie înseamnă pentru mine, a-ţi respecta părinţii, propriul corp şi viitorul soţ

    Sunt fată, am aproape 21 de ani şi sunt studentă în domeniul medical. Sunt întru totul deacord cu a-ţi păstra fecioria până la căsătorie atât pentru fată cât şi pentru băiat. Nu am avut niciun iubit, deci mi-am păstrat fecioria până la vârsta aceasta şi pot să zic că nu regret deloc.

    Am observat de-a lungul timpului fete şi băieţi care nu ştiau încotro să o ia. Sunt mulţi/multe care uită adevăratul sens al iubirii şi îl transformă în erotism.

    Desigur că am fost întrebată de multe ori, de ce până la vârsta aceasta nu mi-am găsit un iubit? Ei bine, mereu le-am răspuns că decât să îmi pierd timpul cu o iubire trecătoare doar pentru a fi în pas cu moda mai bine aştept să vină iubirea adevărată. Oricum eu vreau să îmi dedic viaţa carierei. Băieţi am cunoscut destui dar am preferat să rămân amică cu ei. Am observat, ca o ironie, că majoritatea băieţilor vor ca prietena lor să fie fecioară, ei să fie primii în viaţa fetei dar în schimb nu îşi asumă mai apoi responsabilitatea de a avea o relaţie stabilă cu ea.

    Pentru ei, a avea cât mai multe prietene care au fost fecioare e o mândrie. Cunosc un caz în care fata s-a îndrăgostit de un băiat mai şmecheraş, acesta a avut ca unic scop în relaţia lor să se culce cu ea, apoi a părăsit-o. El şi-a văzut de viaţă sa, acum are pe altcineva, iar ea a prins teamă de relaţii, nu vrea să audă de vreun alt băiat. Pot să zic că aceşti băieţi nu îmi provoacă decât milă pentru că nu pot respecta o fată, o femeie care mai târziu e posibil să ajungă soţia cuiva sau o mamă. Aceşti băieţi ar trebui să se gândească la mamele lor. Dacă şi cu ele s-ar fi comportat cineva la fel atunci când ele erau tinere, oare ce ar simţi pentru acel om? Cred că dacă şi-ar pune cu toţii întrebarea aceasta s-ar micşora numărul băieţilor care privesc fetele doar ca obiecte sexuale.
 
    Profesorul de religie din liceu zicea aproape de câte ori avea ocazia ca atunci când un băiat începe o relaţie cu o fată, trebuie să se gândească la ea ca la o potenţială viitoare soţie. Cum vrea să fie ea? Aşa cum o păstrează!
 
"Comoara" din discoteca

    Invers, sunt o grămadă de fete capabile să îşi vândă fecioria pentru o sumă de bani (destul de mare într-adevăr), pentru a deveni celebre sau pentru a scăpa de "o povară”. Sunt de părere că acest lucru constă într-o proastă educaţie creştină venită din partea părinţilor la care se adăugă şi dorinţa fetelor de a face bani rapid, fără a depune foarte mult efort.

    Gândindu-mă la primul aspect cred că aici ar intra categoria fetelor ce provin din părinţi îndepărtaţi de biserică, cu o viaţă dezorganizata şi care nu ştiu cum să dea o educaţie potrivită fetelor lor. Acestea îşi iau diverse modele din mass-media şi merg pe o cale greşită.
 


Cumpara cartea de pe: ortodoxiatinerilor.ro

    Referitor la al doilea aspect, aici cred că intră categoria fetelor ce provin din familii sărace. Recent am citit într-un ziar despre o fată care locuia într-un sat sărăcăcios. Dorind să scape de traiul ei şi să îşi ajute părinţii şi fratele, şi-a vândut virginitatea pe net unui străin. Dar ironia constă în faptul că după ce a ajuns, "sus” a uitat de părinţii săi şi de frăţior. Ei bine ea ce a câştigat? Pentru o sumă de bani care se pierde repede, şi-a lăsat în urma familia şi locurile natale. Sunt de acord că nimănui nu îi place sărăcia, dar banii se pot face şi prin alte mijloace, cum ar fi să te angajezi (femeie de serviciu, la împărţit pliante, orice muncă cinstită e binevenită) sau să dai meditaţii, cei care se pricep îşi pot ajuta vecinii contra unei anumite sune, etc... soluţii se găsesc.

    Nu de multe ori am auzit expresia că dacă eşti fată şi ai împlinit 18 ani trebuie să te culci cu prietenul. Nimic mai greşit! A-ţi păstra fecioria până la căsătorie înseamnă pentru mine, a-ţi respecta părinţii, propriul corp şi viitorul soţ. Dar este totodată şi o garanţie a relaţiei. Dacă te culci cu un băiat înainte de căsătorie, e posibil ca el să te părăsească, în schimb dacă te aşteaptă până la nunta e semn că te respectă şi vrea să aibă un viitor cu tine.

    În ziua de azi a nu fi avut relaţii cu un băiat este un motiv de jenă pentru fete. De câte ori m-au întrebat colegele, văzând că nu am iubit, dacă mi-am început viaţa sexuală a trebuit să le zic că da... şi demult, încă de la liceu, de când ele nu mă cunoşteau. Şi asta ca să nu râdă de mine.

(O fată, 21 de ani) - Multumim pentru sursa articolului: ortodoxiatinerilor.ro
Foto Credit: Ortodox.md


   
 
 
 

 
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Unul din cele mai bune lucruri in aceste vremuri de multa modernitate este infiintarea acestei campanii pentru tineri.Un articol deosebit,cuvintele acestei fete sunt pline de adevar - asa este in zilele noastre este greu pentru tineri sa urmeze calea unei vieti crestine curate,placute in fata lui Dumnezeu.De multe ori ca sa poata pastra calea cea dreapta si invinge ispitele de tot felul trebuie sa nu fie in randul lumii ci impotriva ei.Multumim si cele mai sincere felicitari pentru sustinerea acestei campanii si pentru acest articol,cuvinte de care sa tina seama tinerii din zilele noastre pentru a avea o viata crestina curata si de implinire sufleteasca!
avatar
0 Spam
2
Cine a citit Evaghelia după Toma, apocrifă fiind pentru că loveşte în biserică, realizează că fiinţa umană este importantă în acest Univers doar pentru spiritul din ea. În momentul când eşti focusat(sic) doar pe satisfacerea simţurilor şi de "a ieşi ca păduchele în frunte", trend cultivat de mass media cu asiduitate, eşti o vită pe planetă. Pentru un tânăr educat prezintă prea puţin importanţă dorinţa de acuplare fizică cu o femelă. Identic şi pentru o fată. Dar educaţia promovată de mafia mondială finanţist bancară, este de a avea vite sclavi, nu oameni. Lucrurile nu mai pot fi îndreptate la ora actuală. Civilizaţia se duce la vale, mai repede decât se aşteptau unii sau alţii. Cum au dispărut atâtea civilizaţii de pe această planetă, la fel va dispare şi asta. Felicitări tinerei fecioare şi un singur sfat. Dacă vei întâlni prieteni, tineri, colegi care la un moment dat aduc în discuţie "prieteniile" cu "finalizare, fugi fată dragă, ocoleştei mai rău ca pe ciumă astfel de indivizi. Ajutorul sau prietenia de la astfel de oameni este identică cu cea a unui stâlp de telegraf de pe marginea drumului pentru tine.
avatar
0
3
Addodas, va recomand sa cititi Sfanta Scriptura pe bune, nu ceea ce spun "babele"!
avatar
0 Spam
4
Intrebarea..."O fata, 21 ani" ..totusi....ea ce zicea ? ... merge...se vende!!!
avatar
0
5
EugenFlorica, nu inteleg intrebarea ....ce sa zica?
avatar
1 Spam
6
Frumoasa expunere, neslefuita, sincera, reala. Salut toti tinerii care isi pastreaza (si) trupul pentru partenerul de viata. Asa am facut si eu, asa vor face si copiii mei.
avatar
0 Spam
7
dacă le-ai căuta nu mai sunt nici în gură;ce să mai aștepți să fie la ..../ ....... tongue tongue tongue tongue tongue
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe