13 Mai 21

A sunat la un centru de consiliere după 50 de ani de la avort

   În urmă cu 50 de ani, domnul Ion D. a avut un copil cu femeia pe care o iubea. Dar spaima de responsabilitățile de părinte i-a întunecat mintea. I-a împietrit inima. Și a presat-o să facă avort.
   Copilul lor a murit. Și nu numai el. Credeau – amândoi – că dragostea dintre ei e mai puternică decât orice. Însă după o vreme, legătura lor s-a destrămat. Fiecare a ales să își trăiască viața într-altă parte, cu altcineva. Când ucizi rodul, e greu să menții legătura – statisticile arătă că ca majoritatea cuplurilor se despart în primele 6 luni de după avort, chiar dacă au crezut că fac avort tocmai pentru a continua relația.
   „Degeaba am încercat să nu mă mai gândesc la copil și la mama acestuia…” îmi spune bărbatul explicându-mi că nu a putut să scape niciodată nici de vină, nici de durerea că și-a pierdut pruncul și că a pierdut-o și pe ea.
   Oricât a încercat, nu a reușit să își refacă viața. A avut trei căsătorii eșuate. A căpătat diferite dependențe. Un accident grav, prin care a trecut în 1992, a fost prilejul pentru a se apropia de Dumnezeu.
   În prezent, domnul Ion D. are doi copii și o nepoată, cărora le-a vorbit deschis despre avortul din tinerețea sa. „Regret și acum, după atâta timp” adaugă el. Vocea îi tremură. Oftează. „Eram tânăr, nu știam nimic despre copil, că are viață, că îi bate inima. De mi-ar fi spus cineva – atunci – toate astea… Și vreau să ajut. Sper ca alții să fie ajutați să nu treacă prin ce am trecut eu”.

Mărturie publicată pe site-ul centrulalexandra.ro în 25 iunie 2020 / sursă foto: pixabay.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe