24 Septembrie 20

A RECUNOSCUT: Dani Șfarț a recunoscut că face parte dintr-o grupare schismatică

   Așa zisul „părinte” Dani Șfarț a recunoscut într-o conversație e un site social că face parte dintr-o grupare schismatică numită „Biserica Crestin Ortodoxa Valaha”, această grupare religioasă existând sub numele de „Asociaţia Biserica Creştină Ortodoxă Valahă”, o așa zisă „biserică” fără succesiune apostolică, fără har, și fără dreptul legal de a folosi vesminte și însemne ce aparțin Bisericii Ortodoxe Române (cea canonică) cu Patriarhia la București. 
   Despre falsul „preot” Dani Șfarț am scris acum câteva zile aici „Așa zisul „părintele” Dani Șfarț înșală lumea pretinzând că este preot ortodox”, vă invit să citiți și acest articol. 

   Despre acest mare păcat al schismei, această stare în care persistă Dani Șfarț, a vorbit și Sfântul Ioan Gură de Aur în Omilii la Epistola către Efeseni, 11, Migne, PG 62, 85, scriind: „Având efecte directe negative asupra vieții Trupului tainic al lui Hristos, care este Biserica, Sfinții Părinții au fost categorici în a condamna orice schismă, pentru a păstra unitatea, sănătatea și pacea Bisericii. De aceea, schisma este considerată de Sfântul Ioan Gură de Aur păcatul cel mai grav, „pe care nici sângele muceniciei nu-l poate vindeca”

   Sfânta Scriptură condamnă fără echivoc schisma în Biserică:

„Vă îndemn, fraţilor, pentru numele Domnului nostru Iisus Hristos, ca toţi să vorbiţi la fel şi să nu fie dezbinări între voi; ci să fiţi cu totul uniţi în acelaşi cuget şi în aceeaşi înţelegere” (I Corinteni 1, 10).

Versetele de la I Corinteni 11, 18 şi I Corinteni 12, 25 oferă un îndemn asemănător cu cel al Sfântului Clement,

„feriţi-vă de schisma cea nesfântă şi nesuferită”,

şi cu cel al Sfântului Ignatie:

„dacă cineva urmează pe vreun făcător de schismă, nu va moşteni Împărăţia lui Dumnezeu”.

Iată declarația lui Dani Șfarț

„Draga Adrian, dezinformarea si calomiile aduse la adresa mea au pornit de la un material difuzat de fratii neoprotestanti care au distribuit o predica mai vechea cu mine unde am spus ca Biblia Cornilescu poat sa fie citita
Eu fac parte din Biserica Crestin Ortodoxa Valaha„

 Așadar, acest Dani Șfarț NU este preot, nu are succesiune apostolică în aceasta asociație schismatică mai sus menționată, nu face ascultare față de Biserica lui Hristos, Ortodoxia, nu face ascultare față de ierarhul de care aparține. Ce să mai spunem de faptul că acesta numește „frați” (foarte probabil de credință) pe protestanți ... și recomandă a fi citită o biblie eretică. 
   În concluzie, unii spuneau că citește frumos în unele înregistrări pe internet ... fraților, nu vă rătăciți, Sfânta Scriptură este clară în acest sens, spune așa, că „Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri”, ori acesta nu face voia lui Dumnezeu din moment ce s-a lepădat de Trupul Tainic al lui Hristos, care este Biserica...aflându-se acum într-o formațiune schismatică. 
 
Sursă foto: astradrom-filiala-bihor.blogspot.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe