27 Mai 22

76 de personalități din societatea civilă au cerut ajutorul BOR, 7 ierarhi au spus „da” pe „mute”, iar 3 s-au îndurat să ne răspundă ...

Am tot încercat să trec cu vederea această batjocură, cum altfel să o numesc? Adică înțeleg că dintre toți ierarhii Bisericii poate că nu toți au și aflat de strigătul societății civile prin „SCRISOAREA DESCHISĂ CĂTRE SF. SINOD AL BOR”, dar doar 3 ierarhi să răspundă „muritorilor de rând”?
Sfântul Sinod permanent este format din 13 ierarhi, Sfântul Sinod al BOR „lărgit” are în componență din câte știu 56 de ierarhi. Dintre toți ierarhii BOR doar 3, din cei 10 care au răspuns, au și fost de acord ca răspuns lor să fie publicat! Situația de față mi se pare inadmisibilă!! Foarte rar am ridicat „tonul” pe acest site spre Patriarhia Română, mereu am fost o persoană care a poziționat Biserica în funcție de învățătura ei, nu de oamenii care au ajuns preoți sau ierarhi.

Situația de față, situația sanitară, problemele grave în ceea ce privește încălcarea Constituției, îngrădirea libertății, manipularea, învrăjbirea populației, teroarea care ne bombardează zilnic de pe afișe, de pe internet, de la TV reprezintă o gravă stare de degradare a societății, a societății unde trăiesc creștinii și preoții Bisericii. Sfinții mărturisitori ai Bisericii au luat mereu atitudine față de politicienii vremii lor, față de guvernatori, de regi, de împărați când viața devenea insuportabil de trăit pentru oameni din pricina acestora... astăzi strigăm către Patriarhia care reprezintă BOR, singurul vector al libertății rămas în țara noastră, singurul pilon de normalitate rămas în picioare, și ce primim înapoi? DOAR 10 ierarhi și-au exprimat susținerea demersului civic exprimat în SCRISOAREA DESCHISĂ CĂTRE SF. SINOD AL BOR și doar 3 au fost de acord ca răspunsul lor să fie publicat de către R3media... ce să înțelegem din asta?
Cunoașteți întâmplarea minunată descrisă în Sfânta Scriptură cu cei 10 leproși? Doar UNUL a venit la Mântuitorul să-i mulțumească pentru cât bine i-a făcut lui Domnul. Domnul Iisus Hristos l-a întrebat ... „ceilalți 9 unde sunt?” Așa întreb și eu, ceilalți ierarhi unde sunt? care sunt motivele pentru care Biserica TACE în fața acestei bătăi de joc din partea statului pentru oameni! Să nu uităm de Paștile la care creștinii nu au fost lăsați să meargă la Sfânta Înviere a Domnului în Biserică, a plâns cineva dintre noi? Eu cu lacrimi în ochi, cât am putut de tare, am cântat HRISTOS A ÎNVIAT CU MOARTE PE MOARTE CĂLCÂND ... ” poate că unii dintre noi, așa ziși creștini, au uitat acel Paști, poate din cauza vinului în exces ... păcat, acela a fost vin, Hristos ne dă sânge și carne din carnea și sângele Lui!

Ierarhi și preoți, treziți-vă!!

Iată mesajul integral al ÎPS Irineu al Albei – Iulia, publicat în exclusivitate de R3media:

„Am primit adresa Dumneavoastră transmisă în numele unui grup de 76 de personalități, care au semnat o scrisoare deschisă către toți membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, referitoare la obligativitatea „Certificatului verde” și a actului medical al vaccinării.

Mă bucur mult de atitudinea fermă și responsabilă a acestor voci ale laicatului ortodox și apreciez modul în care se discerne mesajul Bisericii în societatea secularizată a zilelor noastre. Nutresc, mereu, convingerea că prin buna cooperare dintre clerici și mireni, în duhul Tradiției ortodoxe, vom reuși să stabilim pacea socială și unitatea de simțire și gândire a fiilor neamului nostru.

În ceea ce privește poziția mea față de cele prezentate în scrisoarea deschisă, mă declar categoric împotriva introducerii obligativității „Certificatului verde”, având în vedere că acest lucru îngrădește anumite drepturi fundamentale ale omului, precum libertatea, egalitatea, dreptul la muncă și chiar dreptul la manifestarea convingerilor religioase prin actele publice de cult. De asemenea, în contextul unor controverse de natură medicală și etică privind obținerea și eficacitatea vaccinurilor, sunt de părere că vaccinarea trebuie să rămână voluntară, iar actul medical să fie liber și responsabil, bazat pe consimțământul liber și informat al fiecărei persoane”.

ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei: Este legitimă îngrijorarea față de iminenta introducere a certificatului verde

Un alt răspuns trimis către R3media a fost oferit de către ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. ÎPS Ciprian a constatat „starea de neliniște a românilor, generată de intenția autorităților de stat de a impune prin lege obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19”.
Arhiepiscopul reamintește semnatarilor scrisorii că Biserica i-a îndemnat pe credincioși „să sporească rugăciunea către Domnul Hristos, Doctorul sufletelor și trupurilor noastre și să-i asculte pe medicii de familie, în ceea ce privește „pătimirea” actului medical al vaccinării”.

În opinia ierarhului, „medicul personal al fiecărui om este singurul cunoscător al stării sale de sănătate” pe care cineva îl consultă în toate problemele „esențiale, delicate și complicate”.

ÎPS Ciprian afirmă că preoții nu au „calificare și competențe în domeniul atât de sensibil al sănătății publice” și datoria lor este „de a apăra și menține unitatea Bisericii și de a-i sluji pe toți credincioșii, indiferent de convingerile lor politice sau medicale”.

În acest sens, spune ierarhul, ÎPS Ciprian nu se poziționează împotriva vaccinării, „atâta vreme cât aceasta contribuie la combatarea pandemiei de coronavirus”. Însă, afirmă ÎPS Ciprian, „omul trebuie să opteze conștient și liber pentru această soluție, considerată de unii epidemiologi a fi una eficace, în ceea ce privește diminuarea consecințelor îmbolnăvirii cu Covid 19”.

ÎPS Ciprian se poziționează clar împotriva obligativității vaccinării.

„Sunt, însă, împotriva obligativității vaccinării și susțin, împreună cu semnatarii acestei scrisori, „poziția potrivit căreia vaccinarea trebuie să rămână voluntară și că, pentru libertatea și demnitatea persoanei umane, este esențial ca actul medical să fie liber și responsabil, întemeiat pe consimțământul liber și informat”, a scris ierarhul.

Arhiepiscopul consideră „întemeiată și legitimă îngrijorarea dumneavoastră față de măsurile restrictive discriminatorii luate de autorități în ultimul timp și, mai ales, de iminenta introducere a obligativității certificatului „verde”, conform proiectului de lege ce urmează a fi dezbătut de aleșii poporului, în Parlamentul României”.

Scrisoarea ÎPS Ciprian se încheie cu „speranța că factorii decidenți ai statului de drept din țara noastră vor lua în considerare temerile îndreptățite ale unui segment semnificativ din rândul poporului român creștin, față de perspectiva sumbră a încălcării unor drepturi și libertăți fundamentale de origine divină”.

PS Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților: Vaccinarea, un act medical, nu instrument de restrângere a drepturilor și libertăților

Pe aceeași linie s-a înscris și PS Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților. În mesajul său, ierarhul oltean s-a declarat în „asentimentul semnatarilor scrisorii” când afirmă că „vaccinarea trebuie să rămână un act exclusiv medical, administrat doar în temeiul consimțământului liber și informat al persoanei, iar nu un instrument de restrângere a drepturilor și libertăților noastre fundamentale”.

Iată mesajul trimis pentru publicare către R3media:

„Urmare scrisorii dumneavoastră cu privire la legea Certificatului verde, aflată în dezbaterea parlamentului, vă transmit, cu îngrijorare pentru direcția în care se îndreaptă tot mai mult lucrurile, răspunsul meu:
Am convingerea, ca și ceilalți semnatari ai scrisorii, că vaccinarea trebuie să rămână un act exclusiv medical, administrat doar în temeiul consimțământului liber și informat al persoanei, iar nu un instrument de restrângere a drepturilor și libertăților noastre fundamentale.
De libertatea și demnitatea omului nici Dumnezeu nu „a îndrăznit” să Se atingă și mi-aș dori ca nimeni și niciodată să nu o facă.
Dumnezeu să ne ajute să rămânem liberi și demni în credința și slujirea noastră!”. - sursă R3media.

Sincer, m-am cam săturat de „politicismele” de la Patriarhia Română, a venit vremea să ne purtăm ca niște creștini ortodocși adevărați, ca niște preoți adevărați ai lui Hristos, ca niște ierarhi adevărați, urmași ai apostolilor ... a cam venit vremea SĂ NE TREZIM PÂNĂ NU ESTE PREA TÂRZIU!!

Foto credit: basilica.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe