30 Noiembrie 21

25 Octombrie – ZIUA ARMATEI ROMÂNIEI

Acum 77 de ani, pe vremea aceasta, Armata Română încheia victorios Bătălia de la Carei, punând astfel capăt luptelor din cel de-al Doilea Război Mondial, pe teritoriul național.
Bravii ostași români de atunci, flăcăi simpli, dârji și iubitori de țară, luați în armată pentru apărarea gliei strămoșești, puneau la bătaie propria viață fără murmur și șovăire, pentru eliberarea Ardealului de sub dominația hortistă. Erau floarea României ...
Mulți au murit eroic în lupte, iar alții, aflați acum la peste 90 sau 100 de ani, își duc bătrânețile cu demnitate. Veteranii de război sunt o pagină vie de istorie, către care se cuvine să privim cu mult respect și recunoștință.
În această zi absolut specială pentru militarii români, îndreptăm toate gândurile bune și respectul nostru către cei care au fost și sunt în slujba Armatei și a Țării.
Recunoștință venerabililor veterani de război și odihnă veșnică eroilor Armatei României!
Tot respectul pentru veteranii și răniții din teatrele de operații, precum și pentru văduvele și orfanii camarazilor căzuți la datorie în teatrele de operații și în acțiuni militare interne.
Multă sănătate și succes, tuturor camarazilor noștri în activitate, rezervă sau retragere!
LA MULȚI ANI! / a scris Asociatia Camarazii (sursă foto) pe un site social.

LA MULȚI ANI BINECUVÂNTAȚI ARMATEI ROMÂNE IUBITOARE DE HRISTOS, NEAM ȘI ISTORIE!
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe