12 Iulie 20

Acasă » Politica
1 2 3 ... 9 10 »

Donald Trump: Stăm drepți și îngenunchem doar în fața Atotputernicului Dumnezeu

 • 08 Iulie 20
 • 344
   "Credem că copiii noștri ar trebui învățați să-și iubească țara, să-și onoreze istoria și să respecte mărețul nostru steag american. Stăm drepți, stăm mândri și îngenunchem doar în fața Atotputernicului Dumnezeu.
   Acestea ne reprezintă. În asta credem și acestea sunt valorile noastre care ne vor ghida pe măsură ce ne străduim să construim un viitor mai bun și mai mare"

 
Sursă Foto: republica.ro


Discursul lui Donald Trump de Ziua Națională a SUA, împotriva ”revoltei culturale de stânga”

 • 04 Iulie 20
 • 206
   „Țara noastră se confruntă că o campanie nemiloasă pentru ștergerea istoriei noastre, defăimarea eroilor noștri, ștergerea valorilor și îndoctrinarea copiilor. Gloatele furioase încearcă să dărâme statuile fondatorilor noștri, să spurce cele mai sacre monumente și să dezlănțuie un val de crime violente în orașele namericane”, a spus Trump.
   „Ei cred că poporul american este slab, moale și supus. Această revoluție culturală de stânga este concepută să răstoarne revoluția americană. Și, făcând acest lucru, ar distruge însăși civilizația care a salvat miliarde de oameni de sărăcie, boli, foame și a ridicat umanitatea pe noi culmi de dezvoltare, descoperire și progres”, a mai adăugat președintele American.

   "Cazurile violente pe care le-am văzut pe străzile și orașele conduse de liberali-democrați sunt rezultatul previzibil al anilor de îndoctrinare extremă și părtinire în educație, jurnalism și alte instituții culturale", a declarat Trump, cu referire la abuzurile comise de protestatarii de stânga pe străzile localităților americane.

   „Acest atac la magnifica noastră libertate trebuie oprit și va fi oprit foarte rapid. În școlile noastre, în redacțiile noastre, chiar și în sălile de ședință din corporațiile noastre, există un fascism de extremă stânga care cere supunere totală. Dacă nu îi vorbești limba, nu îi execuți ritualurile, nu îi reciți textele și respecți poruncile, atunci vei fi cenzurat, exilat, trecut pe lista neagră, persecutat și pedepsit. Revoluția culturală de stânga este concepută pentru a răsturna Revoluția Americană”, a mai spus președintele SUA.
 
Sursă: romanialibera.ro
Foto credit: Basilica.ro


Comunismul RENAȘTE : simbolul comunismului tronează acum ca simbol al „egalității” la protetele din SUA sau Europa de vest

 • 15 Iunie 20
 • 175
   Zilele pe care le trăim au devenit tare asemănătoare cu orice previziune de apocalipsă. O să spuneți că nu este așa, că la noi e bine, și așa mai departe....greșit.
   Problema este una gravă și profund ideologizată. Noul comunism este mult mai agresiv și parșiv, lucruri care în perioada comunistă sovietică sau din Europa de est păreau de neconceput, acum se legalizează, se numesc „normale” pentru început în SUA și Europa de vest ... astăzi declarații din care se reiese că se vrea dărâmarea Catedralei Naționale sunt catalogate ca fiind „opinie liberă”, crima contra celor de culoare albă sau neagră a devenit „luptă pentru egalitate, pentru libertate”.
   Se întâmplă ca astăzi, în secolul, mileniul realei viteze informatice să avem persoane, mai ales tineri, care în numele „dreptății proprii” afișează falnic simbolul comunist în mediurile online, PUMNUL. Aceștia spun că ar fi simbolul „#BlackLivesMatter”, „da”, a acelora care omoară oameni (indiferent de culoare), aceia care promovează umilința oamenilor de culoare a pielii albă pentru ca aceștia „să-și ceară iertare” că au culoarea albă a pielii, și să PUPE picioarele celor de culoare neagră în semn de „cerere de iertare”.
   În lumea asta trăim... ceea ce vroiam eu să atrag atenția este însă faptul că acești tineri, acești oameni promovează gratuit, ostentativ instaurarea unui nou comunism prin susținerea unor barbarisme de neconceput, prin „fluturarea” simbolurilor vechi comuniste devenite „noi comuniste”.
   Așa s-au ridicat marile dictaturi, cele mai sângeroase dictaturi ale lumii... prin sânge, prin manipulare, prin ideologizarea și sugrumarea adevăratei libertăți a cetățeanului.

   Iată de fapt de unde provine un astfel de simbol:

   „În anii ’50 Marcuse a raspuns acestei întrebari spunând că ar putea fi înlocuită de o coaliţie de studenţi, negri, femei feministe şi homosexuali, exact cei care au fost nucleul revoltelor studenţeşti ai anilor ’60 şi victimele „sacre” ale corectitudinii politice ale zilelor noastre. Marcuse a preluat apoi un alt termen favorit şi anume cel denumit „toleranţă” pentru a fi extins la toate ideile şi mişcările venite dinpre stânga, inducând antonimul de intolerantă pentru toate ideile ce veneau dinspre dreapta. Astfel, atunci cand îi auziţi astăzi pe marxiştii culturali că fac apel la „toleranţă”, aceasta înseamnă de fapt, referirea la termenul lui Marcuse „toleranţă eliberatoare”. Este acelaşi lucru ca atunci când se vorbeste despre „diversitate”, aceasta însemnand uniformitatea credinţei în ideologia lor stângistă.
   Anumite grupuri şi în mod special cel al bărbaţilor de culoare albă au fost catalogate ca fiind „asupritori”, în timp ce alte grupuri au fost definite ca şi „victime„. „Victimele„ au fost definite automat ca fiind ‘bune’, iar ‘asupritorii’ ca fiind răi, fără a se analiza comportamentul fiecărui individ în parte. Adică bărbatul alb, creștinul, heterosexualul sunt automat opresori iar femeia (feministă, căci celelalte femei nu există), omul de culoare, ateul, musulmanul, membrul LGBT sunt automat victime!
   Dacă vechii marxişti foloseau ca şi simbol pumnul, nici neomarxiştii nu au renunţat la acesta şi îl folosesc în toate mişcările aparute după anii ’60 şi gândite de aceştia.
   Cu siguranta nu este o întâmplare că, prin 1971, John Lennon şi-a lansat piesa Power to the people, piesa fiind considerată un tribut petru clasa muncitoare. Se poate vedea şi din afiş faptul că era folosit pumnul marxist şi casca de protecţie a unui muncitor.” - fortamoldova.ro

   La editura Humanitas se poate găsi cartea „Thierry Wolton, O istorie mondială a comunismului. Încercare de investigație istorică - Volumul I – Cu pumnul de fier. Călăii”, o carte unde găsim o lozincă celebră din gulagurile sovietice, celebrele lagăre comuniste: „Cu pumnul nostru de fier vom duce omenirea spre fericire!” Sper să nu apuc acea „fericire”!!
 
Foto credit: pixabay.com


S-a votat: „Educația sexuală”, numai cu acordul părinților

 • 03 Iunie 20
 • 299
Pentru că avem pe site deja articole foarte interesante pe baza subiectului „educației sexuale”, mai jos vă las câteva recomandări:

VIDEO: Documentar ȘOC. Războiul împotriva copiilor: „Educația Sexuală Comprehensivă sau Explicită se bazează pe principii pseudo-științifice și este promovată agresiv la nivel de factori de decizie politică, inclusiv de mari organizații internaționale precum ONU.
   Dar „știința” pe care se bazează reprezintă un adevărat scandal, implicând „cercetări” din anii 1950 care s-au realizat prin abuzarea sexuală sistematică a unor copii și apoi au fost promovate intens ca rezultate științifice respectabile.
   De curând, după prezentarea acestor dovezi în Parlamentul croat, Curtea Constituțională din Croația a interzis un astfel de program în țara respectivă.
   Urmărește filmul documentar realizat de Family Watch International, coaliție pro-familie, acreditată pe lângă ONU, pentru a afla în ce constau aceste programe de educație sexuală, cine le promovează și de ce, precum și ce pot face părinții care vor să protejeze inocența copiilor.”

Prof. Ionuț Tudose: Contraargumente la Educația sexuală ca disciplină școlară nouă și obligatorie: „Acest articol este rezultatul unei cercetări personale și exprimă convingerile mele pedagogice, dar și credințele proprii. El nu reflectă opinia vreunei instituții sau vreunui grup, nu dorește să atace indivizi sau colective, ci încearcă să descoasă lucrurile sub raport principial și noțional. Dacă cineva se simte lezat sau contrariat de cele citite, îl rog să răspundă argumentat și logic, fără lozinci și clișee. În caz contrar, va fi ignorat și lăsat să vorbească singur.”

Studiu, SUA: Tot mai mulți adolescenți își păstrează fecioria. Family Research Council: Politicile publice în educație au presupus exact contrariul și i-au expus pe tineri la comportamente de risc: „Majoritatea adolescenților își doresc să li se spună să-și păstreze fecioria. Din nefericire, sunt mult mai puțini profesori calificați să facă aceasta. Părinții se simt jenați să le vorbească despre sexualitate sau au impresia că tinerii nu-i vor asculta. Ei bine, iată vești bune pentru ei – copiii vor să-i asculte. Valerie Huber, fosta președintă a Ascend, asociația care promovează educația pentru abstinență, a fost numită de administrația Trump într-un post important la Departamentul de Sănătate al SUA. Ea a constatat aceasta din proprie experiență: „Cel mai sănătos mesaj pentru tineri este cel care le furnizează informația și deprinderile necesare pentru a evita cu totul, nu doar pentru a reduce riscurile pe care le implică sexualitatea la adolescență. Acesta este mesajul relevant în 2016, din moment ce majoritatea adolescenților nu și-au început încă viața sexuală. Azi, numărul adolescenților care-și încep viața sexuală este mult mai mic decât era acum 20 de ani”.”

Educație sexuală, zici? Eu zic că vrei sexualizarea educației: „În România teoria asta că trebuie să vorbești despre sex cu copilul tău a venit pe fondul unor generații anterioare care făcuseră din sex un subiect tabu. Nu cred că trebuie să fie un subiect tabu, cred că nu trebuie să fie un subiect , pur și simplu. Am mai spus-o.”

P.S. Pentru că am publicat ieri despre acest subiect, și evenimentul respectiv a luat destul de mare amploare, vă recomandăm și articolul nostru „ȘOCANT: Vlogger român, foarte cunoscut printre copii și adolescenți, INSTIGĂ la VIOLAREA MINORELOR - VIDEO”, fiind PROBABIL un exemplu de „sexualizare” precoce și de efectele pe care le poate avea o trăire aproape de păcatul desfrâului. Într-un articol de pe Știri pentru Viață (Educația pentru sănătate trebuie să promoveze castitatea și căsătoria – argumentele studiilor și ale științei) se explică concret de ce adevărata educație sexuală trebuie sa fie bazată pe argumente solide, pe feciorie, bun simț și trăire morală, limbaj și trup curat.
 
Foto credit: Facebook.com


MAI: Măsuri dispuse începând cu data de 1 iunie

 • 31 Mai 20
 • 307
   Din 1 iunie măsurile de relaxare cu privire la pandemia cu Coronavirus intră în vigoare. Mai jos aveți masurile oficiale publicate pe un site social de către Ministerul Afacerilor Interne, Romania.

►Măsuri dispuse începând cu data de  1 iunie
♦Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale♦
♦HOTĂRÂRE nr. 26 din 28.05.2020♦
privind propunerea de modificare / completare / relaxare a măsurilor de prevenire și
combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 dispuse pe durata stării de alertă
 • Art.1 (1) Începând cu data de 1 iunie se permite organizarea și desfăşurarea competițiilor sportive în aer liber, fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.
 • (2) Începând cu data de 1 iunie se permite organizarea și desfășurarea în bazine acoperite sau aflate în aer liber, a activităților de pregătire fizică a sportivilor profesioniști și a competițiilor sportive, fără participarea spectatorilor, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.
 • (3) Începând cu data de 1 iunie se permite desfășurarea, de către sportivii profesioniști, a activităților de pregătire fizică în spații închise, cu respectarea regulilor de distanțare între participanți, astfel încât să se asigure minim 7 mp/persoană și cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.
 • (4) Măsurile prevăzute la alin. (1) și (3) nu se aplică activităților de pregătire și competițiilor sportive din domeniul sporturilor de contact.
 • Art. 2 Începând cu data de 1 iunie, este permisă organizarea și desfășurarea spectacolelor, concertelor, altor evenimente culturale în aer liber, precum şi a festivalurilor publice şi private, cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune aflate la distanță de minimum 2 metri, unul față de celălalt, purtarea măștii de protecție și respectarea condiţiilor stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi ministrului
 • sănătăţii, emis în temeiul art. 44 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.
 • Art. 3 Începând cu data de 1 iunie, se ridică restricțiile/interdicțiile privind deplasarea persoanelor în afara localităţii/zonei metropolitane.
 • Art. 4 Începând cu data de 1 iunie, se reia transportul feroviar internaţional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale şi servicii ocazionale în trafic internaţional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport din și către România, cu respectarea condiţiilor stabilite potrivit art. 32,34 și 37 din Legea nr. 55/2020.
 • Art. 5 Începând cu data de 1 iunie, se reia transportul rutier internaţional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale şi servicii ocazionale în trafic internaţional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport din și către România, cu respectarea condiţiilor stabilite potrivit art. 32, 35 și 37 din Legea nr. 55/2020.
 • Art. 6 Începând cu data de 1 iunie, se permite prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 4 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri și președintelui Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.
 • Art. 7 Începând cu data de 1 iunie, accesul persoanelor pe plaje se realizează doar cu asigurarea obligatorie de șezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între șezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite și cu respectarea normelor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri, ministrului sănătăţii și ministrului mediului,apelor și pădurilor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.
 • Art. 8 Începând cu data de 1 iunie, se permite organizarea de spectacole de tip drive-in, ocupanții unei mașini fiind membri aceleiași familii, măsurile de protecţie sanitară fiind stabilite prin ordin comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.
 • Art. 9 Prezenta Hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.
 
Foto credit: pixabay.com


Natalia Lorena: Ziua lui Orban a fost mai importantă ca Ziua lui Hristos (sărbătoarea Învierii).

 • 30 Mai 20
 • 434
   Să ne înțelegem de la început, nu am nimic personal cu oamenii ăștia, numai că nu am cum să nu sesizez batjocura continuă din partea celor care conduc țara contra românilor, contra creștinilor, într-o „pandemie” mai mult sau mai puțin reală.
   Este incredibil cum din „regulile” ăstora din poza de mai sus, nu putem intra în Biserica pentru Sfânta și dumnezeiasca Liturghie, la teatru sălile sunt aproape goale din pricina măsurilor fără precedent în ultima, ce puțin, sută de ani, restaurantele sunt ca și inexistente ... cum la toate astea, și nu numai, se aplică niște reguli excepționale, iar voi, „dragi politicieni” stați la „taifas” în felul acesta? Fără minime măsuri de precauție, în spațiu închis și fără mască?
   Încă îmi vine întrebarea asta în cap, oare românii sunt întregi la minte de votează mereu și mereu doar politicieni paraleli cu nevoile și libertățile cetățenilor?
 
Foto credit: Libertatea.ro


Trump taie legăturile cu Organizația Mondială a Sănătății eliminând contribuția anuală a Statelor Unite către OMS, în valoare de 450 mil $

 • 30 Mai 20
 • 368
   "Astăzi vom încheia relația noastră cu Organizația Mondială a Sănătății și vom redirecționa aceste fonduri către alte nevoi urgente și de interes global."

   Președintele Donald Trump a anunțat azi ca Statele Unite vor tăia legătura cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) care a fost intens criticată pentru modul în care a gestionat problema coronavirusului cât și pentru faptul că s-a lăsat puternic influențată de China.
“China are controlul total asupra Organizației Mondiale a Sănătății în ciuda faptului că plătește doar 40 de milioane de dolari pe an în comparație cu Statele Unite care plătesc anual aproximativ 450 de milioane de dolari" a declarat Trump.

   Trump a provocat China să dea răspunsuri cu privire la modul în care a gestionat problema cu coronavirusul a afirmat CNBC.

   "Lumea are nevoie de răspunsuri de la China în ceea ce coronavirusul. Trebuie să avem o atitudine transparentă. De ce a ales China să țină în izolare oamenii infectați din Wuhan trimițându-i în toate zonele din China?" a întrebat Trump. "De ce le-au permis să călătorească liber în toată lumea, inclusiv în Europa și America."

   Trump a afirmat că Organizația Mondială a Sănătății a eșuat în a face reforma structurală care se impunea "iar Statele Unite" vor încheia astăzi legătura cu Organizația Mondială a Sănătății".
   De asemenea, Trump a anunțat că este foarte posibil ca Statele Unite să se retragă definitiv din Organizația Mondială a Sănătății.
Președintele Trump i-a scris directorului general al Organizației Mondiale a Sănătății - Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus - că "dacă Organizația Mondială a Sănătății nu face schimbări substanțiale în următoarele 30 de zile, fondurile Statelor Unite către Organizația Mondială a Sănătății care acum sunt suspendate temporar vor fi tăiate definitv și voi reconsidera apartenența noastră ca membri în această organizație."

   “Organizația Mondială a Sănătății a făcut în repetare rânduri afirmații despre coronavirus care au fost fie inexacte fie derutante." a afirmat președintele. Acesta a acuzat OMS că nu a transmis cercetări medicale importante care ar fi ajutat la restrângerea propagării virusului."
În timpul crizei, Organizația Mondială a Sănătății a lăudat în mod constant China pentru presupusa sa "transparență", a adăugat Trump

   Mulți conservatori americani au aplaudat atitudinea lui Trump cu privire la OMS. Această organizație are o foarte bine cunoscută agendă anti-viață și anti-familie. Promovează agresiv avortul și contracepția la nivel mondial. În timpul crizei de coronavirus, OMS a declarat avortul ca fiind "esențial".

   Steve Mosher, directorul Institutului de Cercetare a Populației și un expert în problematica relației cu China, a tras de mult un semnal de alarmă referitor la strânsa legătură din OMS și China comunistă care încalcă frecvent drepturile omului și urmărește un control foarte strict al populației.
 
Sursa și traducerea aparțin actriței Ioana Picoș citând lifesitenews.com


„Parlamentul "somnambul" - cum îl califică dl. Piperea - mai vinovat decât oricine pentru dictatura pe care o trăim”

 • 21 Mai 20
 • 271
România azi:

- femeia îngenunchiată și fără dreptul de a intra în biserică,

- bătrânul bătut de 2 echipaje de poliție,

- bătrâna de 83 de ani răpită de acasă, sechestrată, fără ca măcar să aibă zeul covid,

- Ierarhul plecat direct în cer, pe calea sfinților, mucenicilor și mărturisitorilor,

- Parlamentul "somnambul" - cum îl califică dl. Piperea - mai vinovat decât oricine pentru dictatura pe care o trăim,

- noi TOȚI, incapabili să oprim batjocura.

   Ați câștigat din nou, tovarăși. Ceasul întunericului e stapânirea voastră, singura de care sunteti mereu în stare, singura pentru care vă îngăduie Dumnezeu pe pământ.
 


Avocat Ana - Corina Săcrieru: Va aproba Parlamentul nostru măsurile abuzive dispuse?

 • 20 Mai 20
 • 168
   Avocatul Ana - Corina Săcrieru (sursă foto) a postat recent pe o rețea socială un material în care își exprimă nelămuririle cu privire la eventualele măsuri „ABUZIVE” care pot fi aprobate de către parlament în situațiile date mai jos.
   Doamna avocat Ana Corina Săcrieru este cunoscută ca o persoană pro-familie și pro-normalitate în viața socială, purtând multe lupte cu dușmanii căsătoriei firești pentru a apăra căsătoria normală dintre un bărbat și o femeie, în preajma „Referendumului pentru Familie” din octombrie 2018.

   Iată postarea integrală a doamnei avocat:

   „Starea de alertă se instituie pentru protejarea cetățeanului si a societatii, nu pentru încălcarea demnității acestuia si pentru anihilarea drepturilor.
   Starea de alertă se instituie cu respectarea Constitutiei, adică numai cu instituirea unor măsuri care - daca presupun restrângerea unor drepturi - să asigure respectarea caracterului proporțional al acestei restrângeri in raport de scopul urmărit prin măsură.

   Starea de alertă nu poate in niciun caz insemna:
   - Cetățeni așteptând umili să li se ia temperatura doar pentru a putea intra intr-o instituție publică pentru funcționarea cărei plătesc taxe si impozite ori in magazine pentru a putea cumpăra alimentele necesare
   - Femei si bărbati urmăriți de echipaje de poliție pentru că au 37,3 temperatură
   - Elevi care nu pot intra in bacalaureat pentru ca au temperatura 37,3
   - Elevi luati de DSP - urmare anunțului primit de aceasta instituție de la scoala pentru acelasi motiv, părintii aflând si ei ulterior de aceasta masura.
   - Persoane care suferă de alergii si care se sufoca sub masca
   - Aplicarea diferită a măsurilor: Instanțe pline de oameni si biserici ori săli de concerte goale, avocati cu temperatura măsurată printre justițiabili si magistrați dincolo de ziduri de sticlă, terase pline, dar evenimente culturale in aer liber interzise

   Starea de alertă trebuie instituita, insă trebuie instituita cu respectarea demnității persoanei, a dreptului la educatie si cu evitarea discriminărilor.

   Vreau să cred că Parlamentul României are profesioniști in Drept care nu vor tolera aceste derapaje de o gravitate maximă pe care măsurile - instituite prin avalanșa halucinanta de Hotărî date in ultimele 5 zile - le au atât fată de Constitutie cât si fata de însăși Legea 55/2020 intrata ieri in vigoare.” - scrie avocatul Ana - Corina Săcrieru pe o rețea socială.


Deputatul Matei Dobrovie: De ce am votat împotriva educației sexuale obligatorii în școli

 • 18 Mai 20
 • 156
1. Școala trebuie să formeze caractere, nu să deformeze! Sexualizarea copiiilor la vârste fragede nu este benefică pentru dezvoltarea lor pshiho-socială normală. Copiii au nevoie de pregătire pentru viața de familie și de educație pentru formarea caracterului, nu de îndoctrinare cu ideologii de gen și propagandă pro-regresistă, care la o vârstă fragedă, în lipsă de discernământ, îi pot duce pe cărări greșite.

2. Teoria că educația sexuală în școli reduce numărul de sarcini în rândul minorelor și incidența bolilor cu transmitere sexuală este greșită. Mai multe cercetări din state cu democrații mult mai solide decât a României, precum SUA, au arătat că efectul este exact opus. Unde s-a introdus puternic educație sexuală în școli, copiii și-au început mai devreme viața sexuală, iar numărul de nașteri nedorite, de avorturi și de boli cu transmitere sexuală a crescut.

3. Propunerea de modificare a legii 272/2004 vine să soluționeze o problemă care nu există. Educația pentru sănătate este deja inclusă în cadrul disciplinei școlare obligatorii ”Consiliere și dezvoltare personală” și potrivit planului cadru de învățământ i se alocă 1 oră/săptămână. De asemenea, există și opționalul Educație pentru Sănătate (clasele I-XII). Prin urmare, nu este nevoie de introducerea educației pentru sănătate, incluzând educația sexuală, în școli pentru că ea există deja.

4. Propunerea legislativă prevede în termeni vagi obligația organelor de specialitate ale administrației publice centrale și locale, precum și a instituțiilor publice și private de sănătate și educație să deruleze cel puțin o dată pe semestru în unitățile școlare programe de educație pentru viață și sănătate. Nu se specifică evident cine și cum va preda în cadrul acestor programe și se ascunde miza promovării educației sexuale sub umbrela mai largă de educație pentru viață, sănătate, alimentație etc. Problema este că astfel se deschide o portiță prin care unele ONG-uri cu agendă ideologică pot veni în cadrul acestor programe să predea în colaborare cu unitățile școlare anumite lucruri pentru care nu au acordul părinților. S-a mai întâmplat și până acum prin așa-zise activități ”nonformale”, dar după promulgarea legii accesul lor în școli este facilitat.

5. Cred că educația sexuală nu trebuie făcută la școală pentru a încuraja începerea timpurie a vieții sexuale, ci în familie, de către părinți, care au dreptul de a-și crește și educa copiii în conformitate cu propriile convingeri și credințe, potrivit Constituției.

6. Propunerea legislativă face un amalgam între domeniul sănătății și al educației. Sunt stabilite măsuri în sarcina instituțiilor publice sau private din domeniul educației, care țin exclusiv de domeniul sănătății. Inițiatorii – USR și PSD (noua și vechea stângă care după cum se vede au o agendă ideologică comună și colaborează perfect atunci când au interese comune) – au modificat legea privind drepturile copilului, și nu legea educației, așa cum era normal, pentru a încerca să acrediteze un așa-zis drept la educație sexuală.
 
Deputatul Matei Dobrovie (foto), Facebook


Frăția Ortodoxă solicită Senatului respingerea propunerii legislative de înființare a unui stat separatist în așa-zisul „Ținut Secuiesc”

 • 29 Aprilie 20
 • 198
   Frăția Ortodoxă „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” cere liderilor grupurilor parlamentare din Senat să respingă urgent propunerea legislativă privind statutul de autonomie al „Ţinutului Secuiesc”, inițiată de deputați UDMR Zsolt-Istvan Biro şi József-György Kulcsar-Terza.

   Prin această propunere legislativă, adoptată tacit în 23 aprilie a.c. de Camera Deputaților, „Ţinutul Secuiesc” ar urma să devină prima regiune autonomă cu personalitate juridică din România, în încălcarea repetată și flagrantă a prevederilor constituționale.

   Deși pretind, prin textul actului normativ, că autonomia regiunii cu populație majoritar maghiară „nu afectează integritatea teritorială şi suveranitatea statului Român” și că aceasta „se bazează pe dreptul la autodeterminare internă a comunităţilor, pe principul subsidiarităţii şi a (sic!) autoadministrării”, inițiatorii propun, în fapt, legiferarea transferului prerogativelor de ordin statal către liderii unei regiuni delimitate etnic, „Ținutul Secuiesc”.

   Prin propunerea legislativă sunt precizate limitele teritoriale ale „Ținutului Secuiesc”, este explicitată organizarea administrativă (în „ținut” și „scaune”), sunt identificate autorităţile publice şi instituţiile proprii cu competenţele specifice, limba maghiară este limba oficială iar simboluri specifice naţiunii maghiare sunt promovate la rang identic celor al simbolurilor de stat.

   Așa cum se menționează în avizele și rapoartele, toate negative, emise de Consiliul Legislativ și de comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților, proiectul încalcă grav și repetat dispozițiile Constituției, în special: art. 1 alin. 1, potrivit căruia „România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil”; art. 2, conform căruia „Niciun grup şi nicio persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu”; art. 3 alin. 3, conform căruia teritoriul statului român este organizat „în comune, oraşe şi judeţe” ca singure unități administrativ-teritoriale recunoscute.

   Statul unitar reprezintă o formațiune statală unică, presupune o unică ordine juridică unică, o Constituție unică și un sistem unic de organizare și exercitare a puterii publice, populația sa având o singură cetățenie. România este nu doar un stat unitar, ci și indivizibil, în sensul că nu poate fi segmentat și nu poate face obiectul unei divizări din care să rezulte cu regimuri juridice diferite.

   Inițiatorii mai amintesc, pretins în sprijinul ideilor autonomiste dar în realitate eronat, prevederi ale dreptului european și recomandări ale Consiliului Europei. Niciunul din acestea nu promovează constituirea unor regiuni autonome delimitate exclusiv pe criterii etnice, lingvistice sau culturale și nici nu recunosc drepturi colective minorităților naționale, cu atât mai puțin „dreptul la autonomie” astfel cum este el înțeles de inițiatorii propunerii legislative, adică de formare, practic, a unei entități statale paralele statului român!

   Este deja un semn de extremă neglijență că acest proiect legislativ a fost lăsat să treacă de Camera Deputaților, prin procedura adoptării tacite, chiar și în aceste condiții particulare în care activitatea Parlamentului a fost puternic perturbată de epidemie.

   Solicităm Senatului, camera decizională, să nu amâne inutil dezbaterea, ci să respingă rapid inițiativa legislativă, iar senatorilor responsabili și fideli jurământului față de țară să o condamne explicit de la tribuna plenului!

   Remarcăm că nu este prima încercare a parlamentarilor UDMR de a înființa un stat paralel pe criterii etnice, alte 3 inițiative similare fiind respinse, ultima în 2018.

   De decenii cetățenii etnici maghiari din România trăiesc în pace și înțelegere cu majoritatea și se bucură de drepturi identice acesteia, inclusiv dreptul la menținerea identității culturale și religioase, dreptul de a-și folosi numele, de a învăța și a se exprima în limba proprie, dreptul de a alege sau de a fi aleși în organele administrative sau în funcții de demnitate publică. Faptul că formațiunea politică reprezentativă, Uniunea Democrată Maghiară din România este, fără întrerupere din 1990 încoace, partid parlamentar și că a participat chiar în dese rânduri la exercitarea guvernării este cea mai bună dovadă în sprijinul celor de mai sus.

   Ne putem întreba, deci, la ce bun și care poate fi miza unei asemenea încercări sortite de la bun început eșecului, alta decât revigorarea sentimentelor revizioniste, în anul centenarului Trianonului, cu profundă ingratitudine și în completă ignorare a realităților politice și sociale românești?
 


O postare corectă a lui Paul Gabriel Andrei despre ultimele decizii privind categoria de vârstă de peste 65 de ani în contextul pandemiei

 • 27 Aprilie 20
 • 101
Jurnalistul Paul Gabriel Andrei - O decizie logică și umană

> "Persoanele peste 65 de ani vor avea la dispoziție două intervale zilnice: dimineața de la ora 07:00 până la ora 11:00 și seara de la ora 19:00 până la ora 22:00, când vor putea să iasă din casă, fie pentru cumpărături, fie pentru a face un pic de mișcare în jurul casei sau în jurul blocului."

Să fim serioși, intervalul de 11-13 era insuficient pentru ca aceste persoane să își rezolve problemele curente. Cu siguranță toți s-au simțit în această perioadă discriminați și frustrați de treaba asta. Din păcate pentru ei, nu au în societate o voce atât de puternică încât să se facă și auziți la fel ca tinerii frumoși și liberi la ieșit afară. Nu a existat nicio presiune publică pentru ca lucrurile să se schimbe în acest sens. Și totuși iată că Orban și Iohannis și-au dat seama că nu e ok. Din partea mea au o bila albă aici, ca să nu zică lumea că nu zic și de bine

Chiar dacă ei reprezintă categoria de risc cea mai vulnerabilă sunt în același timp și mult mai responsabili decât majoritatea tinerilor. Iar această ultimă frază mi-o asum împreună cu eventualele critici. < scrie jurnalistul pe un site de socializare.

Notă site: În contextul acestei pandemii se nasc unele întrebari: de ce se insistă în mediul media, tv, radio, online...cu anumite comparații în ceea ce privește această molimă (covid-19) cu alte țări, altă populație din mai multe puncte de vedere, cu un număr mult mai mare de locuitori!? Ce se dorește să se arate prin aceasta? De ce nu văd promovate comparații între țări cu populații foarte asemănătoare? Se induce în rândul populației ideea că noi ca și țară ne-am putea compara în ceea ce privește această criză cu SUA, nicidecum, numai metropola New York are populație cât România toată... SUA o putem compara doar cu Rusia, sau China, sau India într-un astfel de context, nu cu victimele acestei molime din România. Nu știu dacă numărul mare de victime din alte țări, fluturat pe la televizor în mod obsesiv, ar trebui să ne ducă cu gândul la ceva anume....dar ideea mea este că televiziunile bagă spaima în oameni în așa fel, prin astfel de comparații obsesive, încât oamenii sănătoși se îmbolnăvesc de frică înainte să se îmbolnavească de Covid!
Înțeleg că televiziunile din rating scot bani, dar totuși. Îmi pare bine că am renunțat la TV de aproximativ 5-6 ani!
 


Articolul lunii
Retele Sociale
 • Facebook
 • Google+
 • Twitter
 • Comentarii
 • Apreciate
 • Vizualizari
Citate Ortodoxe