12 Iulie 20

Lumina zăpezii Sfântului Mina

  • 04 Februarie 20
  • Categorie: Minuni ale Sfintilor cu puterea lui Dumnezeu
  • 0
    Sunt o fată îndrăgostită din Braşov, pe care sfântul Mina o iubeşte, deşi dragostea m-a dus cu capul în nori.
    A trecut aproape un an de când m-am îndrăgostit de Cătălin. Era iarnă…Şi acum ţin minte când a venit prima oară la mine acasă, de la o distanţă de 150 km, împreună cu încă trei prietene. Au stat doar două zile (27 şi 28 decembrie). Că să concentrăm cât mai multe evenimente într-un timp atât de scurt, am ales mai multe locaţii. Printre altele, seara am mers în vizită la o rudă internată într-un spital situat lângă o pădure. Am urcat drumul pe jos. Am glumit, am povestit, iar la întoarcere am început să ne batem cu zăpadă. A fost prima ocazie în care noi doi ne-am manifestat interesul unul faţă de călălalt. Aşa se face că, în joacă noastră, am căzut de mai multe ori în zăpadă, iar într-una din dăţi, mi-a căzut portofelul din buzunar.
    Nu am observat acest lucru, decât după mai mult timp. Eram într-un cu totul alt loc, nu ne puteam întoarce, iar dacă ne întorceam, era imposibil de găsit locul în care mi-a căzut portofelul; în plus era şi noapte.
    El a plecat acasă, iar eu am plecat să-mi petrec trecerea dintre ani la o mănăstire. În acest timp, spre ruşinea mea m-am rugat prea puţin Sfântului Mina să-mi înapoieze portofelul.
    Cred totuşi că s-au rugat alţii pentru mine, căci am fost sunată la mănăstire, de mama mea care mi-a împărtăşit minunea:
    În una din zile, când s-a dus din nou în vizită la spital, a observat, la un moment dat, pe marginea drumului, în zăpadă, un obiect strălucitor. Era “lumina zăpezii Sfântului Mina”. S-a apropiat de obiect şi mare i-a fost mirarea când a văzut că strălucea, acolo, capsa metalică dintr-un portofel îngropat în zăpadă. Era portofelul fiicei sale, prea îndrăgostită să mai observe când i-a căzut din buzunar. Oare pentru cine a făcut Sfântul Mina această minune? Pentru mine, pentru mama sau pentru a ne arăta că şi dragostea curată dintre doi tineri poate să fie plăcută Sfântului?

G. C , 2000, Braşov
 
Extras din: A.S.C.O.R. - Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români
Filiala Cluj-Napoca - MINUNI ALE SFÂNTULUI MINA ... în zilele noastre, în România ...
Foto: pixabay.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe